Proiectul Matei Millo - In valoare de 40 de milioane de euro, certificat BREEAM Excellent, cu cel mai mare scor din Bucuresti si proiectul Tandem, cu o valoare de piata de 65 milioane de euro sunt doua cladiri office - care vor revitaliza si moderniza zona centrala a Bucurestiului.

 

Lucrarile la proiectul Matei Millo, o cladire de birouri cu noua etaje, au fost demarate in ianuarie 2019, iar lucrarile de dezafectare a vechii cladiri Tandem au fost demarate recent”, a declarat Geo Margescu, CEO si cofondator Forte Partners. „Matei Millo, cladire de birouri in valoare de 40 de milioane de euro, a primit certificarea BREEAM Excellent cu scorul 83,2, cel mai mare acordat unui proiect office din Bucuresti. Dorim sa dezvoltam proiecte de impact, sustenabile, care transforma orasul, care modeleaza vietile celor care lucreaza sau locuiesc in ele. Avem in vedere, in dezvoltarea proiectelor Matei Millo si Tandem, toate caracteristicile cladirilor moderne de birouri, printre care se numara eficienta energetica, grija pentru comunitatea locala si bunastarea angajatilor care vor lucra acolo."

 

Matei Millo si cladirea Tandem fac parte din proiectul Sector 0, o initiativa Forte Partners pe segmentul office premium. Sector 0 consta in dezvoltarea de cladiri de birouri destinate comunitatilor creative, atat companiilor, cat si celor care lucreaza pe cont propriu. Sector 0 va demarca o zona de cladiri perfect integrate in stilul arhitectural inconjurator (art deco), in vecinatatea cladirii reprezentative a Palatului Telefoanelor.  

 

Parte a acestei initiative, cladirea de birouri Matei Millo, cu o arhitectura art deco reinterpretata de natura sa integreze proiectul in spatiul urban caracteristic zonei, al carui principal reper este in prezent Palatul Telefoanelor, va fi livrata in al treilea trimestru al anului 2020, iar proiectul Tandem are ca termen de finalizare luna decembrie 2021.

Unul dintre cele doua proiecte office dezvoltate de Forte Partners in apropiere de Calea Victoriei si Piata Universitatii a obtinut certificarea BREEAM Excellent 

Certificarea BREEAM Excellent a fost acordata cladirii Matei Millo in urma evaluarii in functie de zece criterii: Management, Sanatate, Energie, Transport, Consum de Apa, Materiale Folosite, Deseuri, Utilizarea Terenului si Ecologie, Poluare si Inovatie.

Matei Millo building

Cladirea de birouri Matei Millo are o suprafata totala inchiriabila (GLA) de 9.000 de metri patrati, o pondere a spatiilor verzi in suprafata totala a ariilor comune de peste 30%, un regim de inaltime 3S+P+9E, 130 de locuri de parcare proprii, acces facil la toate mijloacele de transport in comun (autobuze, troleibuze, metrou Piata Universitatii).

 

Forte Partners a obtinut, in iunie 2019, certificarea LEED Platinum cu scorul 84 pentru cladirea de birouri THE BRIDGE 2, finalizata si inchiriata in proportie de 100%. Prima faza a THE BRIDGE a primit certificarea LEED Platinum cu scorul 82.

 

Anul trecut, in luna august, Forte Partners a semnat vanzarea integrala a proiectului de birouri THE BRIDGE catre grupul Dedeman, consemnand cea mai importanta tranzactie de real estate din 2018. Prima faza a fost inchiriata integral catre chiriasi precum BCR si IBM. A doua faza, cu o suprafata totala inchiriabila de 21.000 de metri patrati este finalizata, inchiriată 100% si predata chiriasilor, printre care se numara companii precum UPC, Schlumberger si Medicover.

Back to news
Back to Top